INGREDIENTAI: 1 kilogramas svarainių
1 kilogramas cukraus
butelis degtinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svarainius švariai nuplauti, supjaustyti plonomis skiltelėmis, pašalinti sėklas.
2.
Supjaustytus svarainius talpinti į indą, apipilti cukrumi ir palikti per naktį. Kitą dieną pamaišyti, supilti į stiklainį, jei svarainiai nepilnai apsemti sirupu, papildyti cukraus. Uždaryti dangteliu ir palikti vienai, dviem savaitėms. Kartkarčiais (prisiminus) pamaišyti ar pajudinti.
3.
Praėjus nurodytam laikui, matosi, kad svarainių sultys visos išsiskyrė, nukošti, supilti į indelius ir naudoti.
4.
Svarainių sultys labai tinka pagardinti arbatas, gaminant saldžiarūgščius gėrimus, galima naudoti kaip vieną iš ingredientų konditerijoje. Na, o likusius svarainiukus iš sirupo, neišmesti, nes juos padžiovinus pabertus ant sviestinio popierio orkaitėje ar kitoje vietoje, gaunasi gardus skanėstas!!!
5.
Na, o pats paskutinis etapas, tai pasigaminti iš dalies sirupo trauktinę ar užpiltinę. Sumaišyti sirupą (galima lygiomis dalimis, galima atitinkamu santykiu, kokio stiprumo norime) su degtine (išeis švelnesnis) arba su medicininiu spiritu. Bet čia jau tenka pakentėti, nes kuo ilgiau pasistovi, tuo nuostabesnis skonis išeina... šio nuostabaus gintarinės spalvos gėrimo:)))
6.
Tad kol šalnos dar nepakando(?) šių puikių lietuviškų "citrinų" sūlau pasigaminti šių skanių gėrimų, tikrai patiks!!! Skanaus!!!