TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Greiti sūrio pyragėliai su uogomis stiklinėje
Sūrio pyragas desertas stiklinėje

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
200 gramų kreminio sūrio (žr. patarimus)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
200 gramų aviečių (arba vyšnių, šilauogių ar braškių)
50 gramų migdolų (galima keisti sausainiais žr. patarimus)
pagal skonį medaus (arba cukraus ar kito saldiklio)
1 šaukštelis kakavos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Riešutus susmulkinu elektriniu trintuvu iki postambiu trupinių. Sumaišau su kakava ir trupučiu cukraus arba kito saldiklio (jei nemėgstate saldžiai, galima jo nedėti, nes saldumo turės kremasi).

2.
Į dubenį sudedu kreminį sūrį ir šaltą grietinėlę. Elektriniu plaktuvu viską išplaku iki kremas ima laikyti formą. Įdedu šiek tiek skysto medaus (arba cukraus ar kito saldiklio) ir dar vos vos paplaku.

3.
Į keturias nedideles stiklines paskirstau smulkintus riešutus. Ant viršaus dedu šiek tiek kremo, tada - sluoksnį aviečių, vėl kremą ir vėl avietes.

4.
Galima skanauti iškart, bet pastovėjęs bent pusvalandį šaldytuve desertas bus dar skanesnis (galima jį pasiruošti ir iš vakaro).


Patarimai:

Deserto pagrindui vietoje migdolų galite naudoti kitokius riešutus arba smulkiai sutrupintus mėgiamus sausainius. Jeigu naudosite sausainius, cukraus į juos papildomai nedėkite.


Kreminį sūrį rinkitės Philadelphia tipo. Tai gali būti pavadinimu "Philadelphia", "Arlo", "Rimi cream cheese" ar kitokie panašios tekstūros tepami šviežios grietinėlės sūreliai be priedų. Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..


Vietoje cukraus galite naudoti stevia, medų, klevų sirupą ar kitą saldiklį. Tik jeigu naudosite skystą saldiklį, į kremą jo nedėkite daugiau kaip 1-2 šaukštų, jog kremas nesuskystėtų.




admin · 2022-02-07 09:00 · 358 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt