INGREDIENTAI: Įdarui:
60 gramų sviesto
90 mililitrų cukraus
1 šaukštelis cinamono (naudojome "Santa Maria")
Tešlai:
240 mililitrų pieno
110 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
2 šaukšteliai kepimo miltelių (naudojome "Santa Maria")
0.5 šaukštelio druskos
1 šaukštas aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Paruoškite cinamonų įdarą. Sumaišykite ištirpintą sviestą, cukrų ir cinamoną dubenyje. Gautą masę supilkite į konditerinį maišelį.
2.
Dubenyje sumaišykite blynų tešlą - miltus, kepimo miltelius ir druską; tada supilkite pieną, aliejų ir išplaktą kiaušinį. Sumaišykite tešlą.
3.
Kepkite blynus. Įpilkite aliejaus į nedidelę keptuvę ir pakaitinkite ant mažos arba vidutinės. Pilkite blynų tešlą, o ant jos spirale užpilkite cinamonų įdaro. Kai atsiranda burbuliukai, apverskite blyną ir kepkite jį iš kitos pusės. Apvertus blyną, kepkite apie 15–20 sekundžių, kad cinamonų įdaras neišbėgtų. Išimkite blyną, išvalykite keptuvę, įpilkite aliejaus ir kepkite kitą.
4.
Blynai patiekiami su klevų sirupu arba medumi.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.