INGREDIENTAI: 180 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
100 mililitrų pieno (šilto)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis druskos
4 gramai sausų mielių
Pertepimui:
40 gramų sviesto (minkšto)
1 saujelė svogūnų laiškų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovintos žolelės (su kaupu)
Pabarstymui:
40 gramų čederio sūrio (arba kito mėgstamo)
Aptepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį supilti pieną, suberti cukrų ir mieles, palikti apie 10 minučių pastovėti iki kol mielės sureaguos (suputos).
2.
Tuomet į dubenį su mielėmis įmušti kiaušinį, įberti druskos ir trumpai paplakti. Palaipsniui įsijoti miltus ir 5 - 7 minutes minkyti tešlą.
3.
Dubenėlį ištepti aliejumi, dėti paruoštą tešlą, ją taip pat aptepti aliejumi, uždengti rankšluostėliu ir palikti kilti apie 40 - 50 minučių.
4.
Svogūnų laiškus susmulkinti, suberti į dubenėlį, įdėti sviestą ir gerai išmaišyti. Įberti žoleles, įspausti česnaką ir dar kartą išmaišyti.
5.
Pakilusią tešlą iškočioti į stačiakampį, kurio storis būtų maždaug 3 - 4 mm storio. Paruoštą tešlos stačiakampį aptepti paruoštu sviestu ir suvynioti į vyniotinį.
6.
Paruoštą vyniotinį supjaustyti į 8 lygias dalis.
7.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti supjaustytas vyniotinio dalis pjūviais į viršų ir į apačią. Uždengti rankšluosčiu ir palikti dar pakilti apie 40 - 45 minutėms.
8.
Sutarkuoti sūrį ir apibarstyti paruoštą duonelę.
9.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 30 minutes.
Patarimai:
•
Naudota 20 cm skersmens apvali torto kepimo forma.