TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Plėšoma česnakinė sūrio duona
Plėšoma česnakinė sūrio duona

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
180 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
100 mililitrų pieno (šilto)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis druskos
4 gramai sausų mielių
Pertepimui:
40 gramų sviesto (minkšto)
1 saujelė svogūnų laiškų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovintos žolelės (su kaupu)
Pabarstymui:
40 gramų čederio sūrio (arba kito mėgstamo)
Aptepimui:
pagal poreikį aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį supilti pieną, suberti cukrų ir mieles, palikti apie 10 minučių pastovėti iki kol mielės sureaguos (suputos).

2.
Tuomet į dubenį su mielėmis įmušti kiaušinį, įberti druskos ir trumpai paplakti. Palaipsniui įsijoti miltus ir 5 - 7 minutes minkyti tešlą.

3.
Dubenėlį ištepti aliejumi, dėti paruoštą tešlą, ją taip pat aptepti aliejumi, uždengti rankšluostėliu ir palikti kilti apie 40 - 50 minučių.

4.
Svogūnų laiškus susmulkinti, suberti į dubenėlį, įdėti sviestą ir gerai išmaišyti. Įberti žoleles, įspausti česnaką ir dar kartą išmaišyti.

5.
Pakilusią tešlą iškočioti į stačiakampį, kurio storis būtų maždaug 3 - 4 mm storio. Paruoštą tešlos stačiakampį aptepti paruoštu sviestu ir suvynioti į vyniotinį.

6.
Paruoštą vyniotinį supjaustyti į 8 lygias dalis.

7.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti supjaustytas vyniotinio dalis pjūviais į viršų ir į apačią. Uždengti rankšluosčiu ir palikti dar pakilti apie 40 - 45 minutėms.

8.
Sutarkuoti sūrį ir apibarstyti paruoštą duonelę.

9.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 30 minutes.


Patarimai:

Naudota 20 cm skersmens apvali torto kepimo forma.




admin · 2022-02-06 03:00 · 370 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt