INGREDIENTAI: 1 vienetas kalakutienos (blauzdelių, tinka ir šlaunis su kaulu)
1 kilogramas svogūnų (apytikriai)
1 saujelė džiovintų šalavijų (tinka ir švieži)
šiek tiek druskos
Marinatui:
3 skiltelės česnako (smulkintų)
1 šaukštas obuolių acto
1 šaukštas medaus
1 žiupsnelis džiovintų čiobrelių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sumaišome smulkintą česnaką, druską, pipirus, čiobrelį, medų ir actą ir mišiniu įtriname kalakutieną. Paliekame marinuotis 12 val.
2.
Svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname svogūnus, kad šie apskrustų.
4.
Svogūnus sudedame į kepimo indą. Pabarstome šalavijo lapeliais, druska. Uždedame kalakuto blauzdelę.
5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 val. Indą iš pradžių uždengiau folija, o likus iki kepimo pabaigos 15 min, foliją nuėmiau ir pabaigiau kepti.