INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo moliūgų
1 litras vandens
500 gramų cukraus
231 gramas persikų želė (3 pakelių)
2 šaukšteliai citrinos rūgšties
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
1l vandens užverdame su citrinos rūgštele ir atvėsiname.
2.
Užpilame vandenį ant pjaustytų gabaliukais moliūgų ir paliekame parai stovėti šaltai.
3.
Po to išimame moliūgus. Į skystį supilame cukrų, vanilinį cukrų ir užverdame. Į verdantį sirupą suberiame moliūgus paverdame 10 min.
4.
Išjungiame viryklę, suberiame persikų želė. Gerai išmaišome, kad ištirptų. Pilame į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainiukus, sandariai užsukame.
Patarimai:
•
Iš šio ingredientų kiekio man išėjo 6 stiklainiukai po 250 - 300 ml.