TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Minkšti virti varškėtukai
Minkšti virti varškėtukai

Porcijų skaičius: 1


INGREDIENTAI:
180 gramų varškės (standartinio pakelio)
1 vienetas kiaušinių (M dydžio)
1 šaukštas kvietinių miltų (ar speltų miltų, su kaupu)
1 šaukštas bulvių krakmolo (su kaupu)
pagal poreikį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kaičiu puodą su vandeniu, pasūdau, skaičiuodama 1 šaukštelį druskos 2 litrams vandens.

2.
Gilesniame inde šakute ištrinu varškę, įmušu kiaušinį, sumaišau. Ir galiausiai suberiu miltus ir krakmolą, maišau, kol produktai tampa vientisa tešla.

3.
Ant darbastalio kloju silikoninį kilimėlį, pabarstau jį trupučiu miltų, atgnybu pusę tešlos ir ją delnais susuku į 2-3 cm diametro juostą. Stalo peiliu supjaustau 2-3 cm gabaliukais.

4.
Imu šakutę (ji turėtų būti išlenktais dantimis, ne tiesiais), kiekvieną gabaliuką braukiu per vidinę šakutės dalį ir gautą varškėtį dedu atgal ant kilimėlio.

5.
Baigus dekoravimą, varškėčius sumetu į verdantį vandenį, lukteliu, kol pakils į paviršių ir laikmatyje nustatau 7 minutes. Joms praėjus, išjungiu kaitrą, varškėčius palieku puode dar bent 5 minutėms, tuo metu į lėkštes dedu sviesto, grietinės, kartais beriu krapų.

6.
Kiaurasamčiu traukiu varškėčius iš vandens ir dedu į lėkštes.




admin · 2022-02-04 21:00 · 382 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt