INGREDIENTAI: 10 vienetų bulvių (žalių)
4 vienetai bulvių (virtų su lupenomis)
Įdarui:
500 gramų kiaulienos faršo
1 vienetas svogūnų
50 mililitrų sultinio
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Padažui:
200 mililitrų grietinėlės
100 gramų šoninė
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai sviesto (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Išvirtas bulves atvėsinti, nulupti ir sutrinti. Žalias bulves sutarkuoti smulkia tarka, nusunkti skystį ir sumaišyti su virtom bulvėm.
2.
Į faršą įpilti sultinį, įdėti pjaustytą svogūną, pagardinti druska, pipirais ir išmaišyti.
3.
Iš bulvių gnybti masės, padaryti paplotėlį, dėti faršo ir formuoti cepelinus. Cepelinus dėti į verdantį, pasūdytą vandenį ir virti nuo užvirimo apie 15 - 20 minučių, priklauso nuo cepelinų dydžio.
4.
Padažui svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepti svieste, kol suminkštės. Sudėti smulkintą šoninę ir dar šiek tiek pakepinti. Nuėmus nuo ugnies, supilti grietinėlę ir išmaišyti.