TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-21 16:42
Skanieji Ingridos cepelinai
Cepelinai

Porcijų skaičius: 30


INGREDIENTAI:
10 vienetų bulvių (žalių)
4 vienetai bulvių (virtų su lupenomis)
Įdarui:
500 gramų kiaulienos faršo
1 vienetas svogūnų
50 mililitrų sultinio
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Padažui:
200 mililitrų grietinėlės
100 gramų šoninė
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai sviesto (kepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Išvirtas bulves atvėsinti, nulupti ir sutrinti. Žalias bulves sutarkuoti smulkia tarka, nusunkti skystį ir sumaišyti su virtom bulvėm.

2.
Į faršą įpilti sultinį, įdėti pjaustytą svogūną, pagardinti druska, pipirais ir išmaišyti.

3.
Iš bulvių gnybti masės, padaryti paplotėlį, dėti faršo ir formuoti cepelinus. Cepelinus dėti į verdantį, pasūdytą vandenį ir virti nuo užvirimo apie 15 - 20 minučių, priklauso nuo cepelinų dydžio.

4.
Padažui svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepti svieste, kol suminkštės. Sudėti smulkintą šoninę ir dar šiek tiek pakepinti. Nuėmus nuo ugnies, supilti grietinėlę ir išmaišyti.




admin · 2022-02-04 09:00 · 345 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt