INGREDIENTAI: 375 gramai obuolių
250 gramų maskarponės sūrio
240 gramų kvietinių miltų
250 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
110 gramų aliejaus
2 šaukštai malto cinamono
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1/4 šaukštelio druskos
Viršui:
2 šaukšteliai malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išplakame 200 g cukraus, aliejų, vanilinį cukrų ir maskarponę iki vientisos konsistencijos masės. Įmušame po vieną kiaušinį, kaskart gerai išmaišant.
2.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį suberiame į kiaušinių ir maskarponės tešlą. Gerai išmaišome.
3.
Obuolius nulupame, supjaustome kubeliais, sumaišome su dviem valgomais šaukštais cinamono ir suberiame į paruoštą pyrago tešlą.
4.
Viršui pabarstyti sumaišome likusį cukrų ir 2 šaukštelius cinamono.
5.
Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Paviršių išlyginkite ir apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
6.
Kepkite pyragą iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą ir 15 minučių, patikrindami mediniu pagaliuku. Jei pyragas jau iškepęs, pagaliukas liks švarus. Jei pyragas dar nebus iškepęs, o viršus pradės pernelyg ruduoti, uždengiame jį folija ir pabaigiame kepti.
Patarimai:
•
Kepimo forma 22 – 24 cm skersmens.