INGREDIENTAI: 600 gramų maltos mėsos (kiaulienos ar kitokios)
2 vienetai kiaušinių
1 riekelė batono
1 šlakelis pieno
1 vienetas svogūnų
1 skiltelė česnako
2 šaukštai kvietinių miltų
0.5 šaukštelio sodos
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūną ir česnaką sukapoti. Į dubenėlį įpilti pieną, įdėti batono riekelę ir pamirkyti, vėliau nuspausti skystį.
2.
Į dubenį dėti mėsą, suberti svogūną, druską, pipirus, česnaką, miltus, sodą, įmušti kiaušinius ir įdėti batono riekelę. Viską gerai minkyti bent 10 minučių iki kol gerai susimaišys.
3.
Maltinukų masę dėti į šaldytuvą bent 30 minučių.
4.
Kai masė atvės, rankas sudrėkinti vandeniu ir formuoti maltinukus.
5.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti maltinukus ir kepti po kelias minutes iš abiejų pusių iki kol gražiai apkeps ir maltinukai iškeps. Tiekiame su tortilija, šviežiomis daržovėmis, salotomis ar kitu mėgiamu garnyru.