TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Teobaldas Vaidivutis Vydmina Valentas Aldas Vaidevutis
Pomidorinis vištienos troškinys
Pomidorinis vištienos troškinys

Porcijų skaičius: 2

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
600 gramų pomidorų pastos
500 gramų vištienos filė
250 mililitrų vandens
1 šaukštas paprikos miltelių
1 žiupsnelis aitriosios paprikos
šiek tiek lauro lapų
šiek tiek druskos
šiek tiek kvapiųjų pipirų
Kepimui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
1 sauja baziliko
šiek tiek parmezano sūrio

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištienos krūtinėles supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Įkaitinkite 1 - 2 šaukštus alyvuogių aliejaus gilesnėje keptuvėje arba plačiame prikaistuvyje, apkepkite vištienos gabalėlius iki apskrus.

2.
Supilkite pomidorų pasatą, vandenį, pasūdykite, suberkite papriką, dėkite lauro lapelius ir kvapiuosius bei čili pipirus. Įkaitinkite iki virimo, tuomet sumažinkite ugnį iki visai mažos, uždenkite dangčiu ir kaitinkite 45 minutes. Retkarčiais pamaišykite.

3.
Mentelėmis suplėšykite vištienos gabalėlius į mažesnes dalis. Jei trūksta, įpilkite šiek tiek daugiau vandens. Vėl uždenkite ir kaitinkite ant mažos ugnies dar pusvalandį arba kol vištiena taps visiškai minšta.

4.
Patiekite gausiai pabarstę parmezano drožlėmis ir baziliko lapeliais.




admin · 2022-02-03 00:00 · 337 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt