TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Tinginių balandėliai orkaitėje
Tinginių balandėliai orkaitėje

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
Faršui:
500 gramų kiaulienos faršo
1/4 vieneto kopūstų
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai ryžių (virtų)
1 šaukštelis prieskoninių žolelių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Padažui:
400 mililitrų konservuotų pomidorų (1 skardinės)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 skiltelė česnako
1 pundelis baziliko
1 pundelis krapų
1 pundelis petražolių
šiek tiek druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kopūstą supjaustome plonais ruoželiais.

2.
Į kiaulienos faršą įmušame kiaušinį, sudedame ryžius, pjaustyta kopūstą, beriame druskos, pipirų, džiovintų žolelių. Masę gerai išmaišome.

3.
Gnybiame masės ir rankomis formuojame kotletus.

4.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus. Apkepame kotletus iš abiejų pusių. Tinginių balandėlius sudedame į kepimo indą.

5.
Svogūną ir česnaką pasmulkiname, morką supjaustome griežinėliais.

6.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus. Sudedame daržoves ir pakepiname. Suverčiame konservuotus pomidorus, pabarstome druska. Kaitiname, kol dalis skysčio nugaruos ir padažas pradės tirštėti.

7.
Pasmulkiname žalumynus ir įmaišome į padažą. Juo užpilame tinginių balandėlius.

8.
Kepimo indą dedame į įkaitintą iki 180 C laipsnių orkaitę ir kepame 30 min.




admin · 2022-02-02 21:00 · 341 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt