INGREDIENTAI: 1 vienetas burokėlių
3 vienetai bulvių
0.5 stiklinės pupelių
1 vienetas poro
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1/4 vieneto salierių
1 skiltelė česnako
2 vienetai lauro lapų
1 šlakelis obuolių acto
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį žalumynų (smulkintų)
2.5 litro vandens
Kepimui:
30 gramų sviesto
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
Faršui:
500 gramų maltos kiaulienos
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukštelio prieskoninių žolelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morką ir salierą sutarkuojame šiaudeliais, porą, svogūną, česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, bulves kubeliais, burokėlį taip pat sutarkuojame.
2.
Puode ištirpiname sviestą, supilame aliejų. Sudedame smulkintas morkas, svogūną, česnaką ir porą. Pakepiname, kol pasklis nuostabus aromatas. Tada sudedame burokėlius, bulves, salierą ir pupeles. Užpilame vandeniu. Įberiame pipirų, lauro lapus. Ir užkaičiame sriubą virti.
3.
Į maltą kiaulieną įmušame kiaušinį. Beriame prieskonių. Gerai išmaišome. Gnybiame faršo ir formuojame nedidelius vieno kąsnio dydžio kukuliukus.
4.
Kai pupelės jau beveik išvirs, į puodą sudedame kukulius. Paverdame apie 10 min. Sriubą pagardiname obuolių actu (na man burokėliams visada norisi rūgštelės), žalumynais ir druska.
5.
Pilstome į dubenėlius. Jei norisi, sriubą dar gardiname šaukštu grietinės.