INGREDIENTAI: 2 vienetai avokadų
2 vienetai pomidorų
130 gramų mocarela sūrio (ar kitokio mėgstamo)
1 vienetas rausvųjų svogūnų
pagal poreikį riešutų (mėgstamų, smulkintų, aš naudojau pekano ir graikinius)
pagal skonį moliūgų sėklų aliejaus
pagal skonį citrinų sulčių
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Pomidorus ir sūrį supjaustome nedideliais gabalėliais, svogūną labai smulkiais kubeliais.
2.
Avokadus perpjauname išilgai pusiau, išimame kauliuką ir išskobiame minkštimą. Avokadus supjaustome nedideliais gabaliukais.
3.
Viską sudedame į dubenį, apšlakstome citrinų sultimis, moliūgų sėklų aliejumi, pagardiname druska, pipirais, apiberiame riešutais ir tiekiame ant stalo.
Patarimai:
•
Galima dar įdėti keptos vištienos, sūdytos lašišos ar obuolį.
•
Šventiška būtų papuošti mėtomis arba bazilikų lapais.