AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 470 gramų speltų miltų
300 mililitrų vandens
150 mililitrų gazuotas mineralinis vanduo
100 gramų sėklų mišinio (apytikriai, moliūgų, saulėgrąžų, linų, sezamų sėklų)
95 gramai ruginių miltų
55 mililitrai aliejaus
0.5 šaukštelio druskos (apytikriai)
18 gramų kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį suberti miltus, kepimo miltelius ir išmaišyti.
2.
Į dubenį supilti aliejų, vandenį, mineralinį vandenį, įberti druskos ir dar kartą gerai išmaišyti, supilti į dubenį su miltais. Įberti sėklų, bet šiek tiek jų pasilikti viršui pabarstyti. Viską gerai išmaišyti.
3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, patepti aliejumi, dėti tešlą ir su drėgna ranka palyginti viršų. Duonos viršuje per vidurį su peiliu išilgai įpjauti. Pabarstyti likusiomis sėklomis.
4.
Į dubenį pripilti vandens ir padėti į orkaitės apačią.
5.
Duoną kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių, tuomet sumažinti iki 180 C laipsnių temperatūros ir toliau kepti apie 45 - 50 minutes.