INGREDIENTAI: 860 gramų kvietinių miltų (apytikriai, apie 1300 ml)
600 mililitrų vandens
50 gramų graikinių riešutų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (+aptepimui)
6 gramai sausų mielių
1 šaukštas sezamo sėklų
1 šaukštas aguonų
1 šaukštelis akmens druskos (naudojome "Santa Maria")
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vandenį pašildykite iki 40 – 45 ° C temperatūros ir supilkite į dubenį. Įmaišykite alyvuogių aliejų ir druską, o tada mieles.
2.
Sukapokite graikinius riešutus.
3.
Į tešlos mišinį įmaišykite miltus bei graikinius riešutus ir išminkykite. Tešla turėtų būti šiek tiek skystesnės konsistencijos nei įprasta duonos tešla. Tešlą uždenkite švariu rankšluosčiu ir kambario temperatūroje kildinkite 2 valandas.
4.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C temperatūros.
5.
Tešlą išverskite iš dubens ant kepimo popieriaus ir padalinkite į dvi dalis. Suformuokite kepalėlius - duonelę ištempkite į norimo dydžio kepalą. Kad tešla neliptų prie rankų, jas aptepkite aliejumi.
6.
Kepalus dėkite vieną šalia kito, palikdami tarpą, nes kepdami jie dar išsiplės. Aptepkite trupučiu vandens ir aliejaus ir pabarstykite aguonomis bei sezamų sėklomis.
7.
Kepkite apie 10 minučių 250 °C temperatūroje. Tada temperatūrą sumažinkite iki 150 °C ir kepkite dar apie 20 minučių. Išimkite duoną iš orkaitės ir, uždengę rankšluosčiu, palikite atvėsti.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.