TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Teobaldas Vaidivutis Vydmina Valentas Aldas Vaidevutis
Vištiena kepta su bulvėmis ir alyvuogėmis
Vištiena kepta su bulvėmis ir alyvuogėmis

Porcijų skaičius: 3


INGREDIENTAI:
3 vienetai vištienos ketvirčių (galima naudoti tik šlauneles, vištienos kumpelius su oda ir kaulu)
300 gramų bulvių (naudojau mažas)
100 mililitrų balto sauso vyno
1 vienetas citrinų
1 vienetas česnako
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį juodųjų alyvuogių (be kauliuko)
Pabarstymui:
1 pundelis petražolių (smulkintų)
Kepimui:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištienos ketvirčius perpjauti į dvi dalis. Vištieną pagardinti druska ir pipirais.

2.
Į keptuvę įpilti aliejaus ir apkepti mėsą iš visų pusių, kol gražiai paruduos. Sudėti į kepimo formą.

3.
Citriną supjaustyti skiltelėmis, česnaką perpjauti skersai.

4.
Į keptuvę, kurioje kepė vištiena, supilti vyną, pakaitinti keletą minučių. Suberti čiobrelį, paprikos miltelius, sudėti bulves (naudojau mažas, ekologiškas, todėl nelupau), citriną, česnaką, alyvuoges, pagardinti druska ir pipirais. Pamaišyti ir viską sudėti šalia vištienos.

5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 min arba priklausomai nuo vištienos dydžio.

6.
Pabarstyti šviežiomis petražolėmis.




admin · 2022-01-31 21:00 · 339 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt