INGREDIENTAI: 4 vienetai silkių filė
400 gramų džiovintų slyvų
200 gramų lukštentų saulėgrąžų
200 gramų majonezo
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai skystis nuo konservuotų žirnelių
Kepimui:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Silkių file supjaustome gabaliukais ir išklojame silkinę.
2.
Slyvas supjaustome smulkiai.
3.
Saulėgrąžas pakepiname sausoje keptuvėje.
4.
Svogūną supjaustome smulkiai ir pakepiname aliejuje.
5.
Slyvas, saulėgrąžas ir svogūną sumaišome su majonezu. Tada pilame skysti nuo konservuotų žirnelių (būtinai) - jis pašaliną riebalus ir suteikia purumo majonezui.
6.
Sudedame ant silkės.