INGREDIENTAI: 2 kilogramai pomidorų
500 gramų mėlynųjų slyvų
250 gramų svogūnų
200 gramų cukraus
100 mililitrų acto
1 šaukštas druskos
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus, svogūnus ir slyvas (išimkite kauliukus) supjaustykite kubeliais. Visas daržoves sudėkite į puodą ir retkarčiais pamaišant virkite 1,5 val.
2.
Tada sumalkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės, sudėkite visus prieskonius, išmaišykite ir virkite dar apie 0,5 - 1 val. arba tol, kol padažas bus norimo tirštumo.
3.
Išpilstykite į sterilius stiklainiukus, užsukite dangteliais ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Laikykite vėsioje vietoje.