INGREDIENTAI: 1 sauja braškių
1 vienetas obuolių
1 vienetas kriaušių
Glajui:
1 šlakelis alyvuogių aliejaus (+ šiek tiek pašlakstymui)
1 šlakelis klevų sirupo (arba obuolių sirupo ar kito, ar cukraus)
2 vienetai rozmarinų šakelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį pilti alyvuogių aliejų, klevų sirupą santykiu 1:1. Įdėti pasmulkintas rozmarinų šakeles, išmaišyti.
2.
Obuolį, kriaušę ir braškes perpjauti pusiau, sudėti į dubenį ir užpilti paruoštu glajumi. Labai gerai išmaišyti, kad viskas pasidengtų glajumi.
3.
Sudėti vaisius perpjauta dalimi į apačia ir kepti kepsninėje 200 C - 220 C laipsnių temperatūroje. Obuolius ir kriaušes kepti iki 10 minučių, uogas ir kitus lengvesnius vaisius kepti 5 - 7 minutes.
4.
Iškepusius vaisius sudėti į lėkštę, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir tiekti kaip atskirą garnyrą arba desertą.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Vaisius pjaustyti kuo stambiau, jų nelupti ir neišpjauti sėklalizdžių, taip jie nepavirs košės tekstūros ir išlaikys savo formą.