TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-22 00:39
Ant grilio kepti vaisiai

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
1 sauja braškių
1 vienetas obuolių
1 vienetas kriaušių
Glajui:
1 šlakelis alyvuogių aliejaus (+ šiek tiek pašlakstymui)
1 šlakelis klevų sirupo (arba obuolių sirupo ar kito, ar cukraus)
2 vienetai rozmarinų šakelių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį pilti alyvuogių aliejų, klevų sirupą santykiu 1:1. Įdėti pasmulkintas rozmarinų šakeles, išmaišyti.

2.
Obuolį, kriaušę ir braškes perpjauti pusiau, sudėti į dubenį ir užpilti paruoštu glajumi. Labai gerai išmaišyti, kad viskas pasidengtų glajumi.

3.
Sudėti vaisius perpjauta dalimi į apačia ir kepti kepsninėje 200 C - 220 C laipsnių temperatūroje. Obuolius ir kriaušes kepti iki 10 minučių, uogas ir kitus lengvesnius vaisius kepti 5 - 7 minutes.

4.
Iškepusius vaisius sudėti į lėkštę, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir tiekti kaip atskirą garnyrą arba desertą.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.


Vaisius pjaustyti kuo stambiau, jų nelupti ir neišpjauti sėklalizdžių, taip jie nepavirs košės tekstūros ir išlaikys savo formą.




admin · 2022-01-30 21:00 · 363 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt