INGREDIENTAI: Tešlai:
250 gramų vandens
4 vienetai kiaušinių
150 gramų miltų
120 gramų sviesto
šiek tiek cukraus
šiek tiek druskos
Kremui:
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
šiek tiek uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ant nedidelės ugnies užkaitinam vandenį su sviesto gabaliukais. Kai užverda, supilam persijotus miltus ir maišome, kol tešla atšoka nuo sienelių. Atskirai išplakame kiaušinius ir po truputį į juos sudedame atvėsintą tešlą. Įpilame šlakelį grietinėlės.
2.
Tešlą supilame į konditerinį maišelį ir ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi, formuojame sausainius. Kepame 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
3.
Kremui išplakame grietinėlę ir sumaišome su kondensuotu pienu. Į lėkštę arba kepimo formą dedame sluoksnį sausainių, tada pertepame kremu, vėl sausainius, vėl kremą. Į kurį nors sluoksnį galima įdėti mėgstamų uogų arba vaisių.