INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaušinių (M dydžio, kambario temperatūros)
250 gramų cukraus
200 gramų miltų
135 gramai aliejaus (bekvapio)
100 mililitrų vandens
30 gramų kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
200 gramų cukraus, kakavą, aliejų ir vandenį supilti į nedidelį puodą ir maišant kaitinti iki virimo. Po to nuimti nuo viryklės ir palikti atvėsti.
2.
Kiaušinius išplakti su likusiu cukrumi ir vanile. Plakti ilgai, kol masė pabals ir turis ženkliai padidės (man trunka apie 8 - 9 minutes). Toliau plakant plona srovele supilti atvėsusį kakavos-aliejaus-cukraus mišinį.
3.
Miltus, druską, kepimo miltelius sumaišyti, persijoti ir po truputį, atsargiai įmaišyti į tešlą. Tik jokiu būdu neplakti, nes biskvitas neiškils.
4.
Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Supilti tešlą, formą pasukti kelis kartu ratu ir dėt į 170-180 C laipsnių orkaitę.
5.
Kepti apie 45-50 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku, jei įkišus ir ištraukus jis bus švarus, vadinasi pyragas iškepęs.
6.
Iškepus leisti 5 minutes atvėsti formoje, tada išimti iš formos, apversti ant grotelių ir palikti visiškai atvėsti. Pjaustyti biskvitą ne anksčiau kaip po 7 - 8 valandų.