INGREDIENTAI: 1 vienetas brokolių (mažo, apie 400 g)
200 gramų konservuotų avinžirnių (arba virtų)
3 šaukštai aliejaus
1 skiltelė česnako
Padažui:
50 mililitrų sojos padažo
1 šaukštas klevų sirupo (arba medaus ne veganiškas versijai)
1 šaukštas krakmolo (nubraukto)
4 šaukštai vandens
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
Viršui:
2 šaukštai skrudintų sezamų aliejaus (nebūtina)
šiek tiek sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Nupjauti sumedėjusį brokolio pagrindą (jį galite užšaldyti ir palikti sultiniui). Nupjauti žiedynus. Kotelius supjaustyti smulkesniais gabalėliais.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Pirmiausia apkepti smulkintus kotelius, nes jie kietesni. Įspausti česnaką ir pakepti dar pusę minutės.
3.
Sudėti nukoštus avinžirnius ir brokolio žiedynus. Pakepinti, maišant, porą minučių.
4.
Dėti sirupą, maišant pakepinti, kol brokoliai juo šiek tiek apsivels.
5.
Supilti sojos padažą, berti aitriosios paprikos miltelius.
6.
Krakmolą užpilti šaltu vandeniu ir išmaišyti. Supilti į keptuvę, išmaišyti ir truputį pakaitinti, kol padažas sutirštės.
7.
Nuimti nuo kaitros, apšlakstyti sezamų aliejumi, pabarstyti sezamo sėklomis.