TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Perlinių kruopų sriuba su šonkauliais ir grybais
Perlinių kruopų sriuba su šonkauliais ir grybais

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
700 gramų kiaulienos šonkaulių
5 vienetai bulvių
3 vienetai morkų
1 stiklinė perlinių kruopų
1 vienetas svogūnų
70 gramų šaltai rūkytos šoninės (arba lašinukų)
2 saujos džiovintų baravykų
1 pundelis krapų
1 pundelis petražolių
3 vienetai lauro lapų
5 vienetai juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
2.5 litro vandens

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šonkauliukus sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir užkaičiame virti. Užvirus puodui, nuraibome susidariusias putas.

2.
Ugnį primažiname, beriame druskos, dedame lauro lapus, pipirus ir suverčiame perlines kruopas ir leidžiame sriubai lėtai virti.

3.
Grybus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame šiek tiek pamirkti.

4.
Svogūną nulupame, morkas ir bulves nuskutame.

5.
Šoninę supjaustome mažais gabalėliais. Keptuvėje pakepiname šoninę. Sudedame pusžiedžiais pjaustytas morkas ir pasmulkiną svogūną. Pakaitiname, kol daržovės suminkštės. Sudedame grybus ir pakaitiname dar apie 5 min.

6.
Bulves supjaustome gabalėliais. Beriame į sriubą. Ten taip pat supilame grybus su daržovėmis. Viską paverdame dar apie 30 – 40 min. Išgraibome lauro lapus, pipirus. Sriubą pagardiname smulkintomis žolelėmis, jeigu dar trūksta skonio, beriame druskos ir grūstų pipirų.




admin · 2022-01-29 12:00 · 346 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt