INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių (virtų, didesnių)
4 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
300 gramų sūdyta silkė
200 gramų marinuotų pievagrybių
2 vienetai svogūnų
pagal poreikį krapų
pagal poreikį majonezo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Silkę supjaustyti nedideliais gabaliukais, bulves supjaustyti mažais kubeliais, svogūnus susmulkinti, pievagrybius supjaustyti mažesniais gabaliukais, o mažus užtenka perpjauti pusiau, kiaušinius supjaustyti mažais kubeliais. Sudėti į dubenį, įdėti majonezo ir gerai išmaišyti.
2.
Į lėkštę, kurioje norite tiekti, kupinu šaukštu dėti paruoštos masės, tuomet ant viršaus dėti pusę šaukšto masės, o tuomet trečdalį šaukšto masės. Šiek tiek šaukštu palyginti šonus tokiu būdu formuojant smailėjančią, lyg eglutę, formą.
3.
Ant paruoštų "bokštelių" dėti krapų šakeles ir tiekti.
Patarimai:
•
Paruošti iš anksto.Masę galite pasiruošti iš vakaro, tuomet laikyti šaldytuve. O prieš tiekiant suformuoti ir papuošti krapais.