TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-22 00:06
Balandėlių sriuba
Balandėlių sriuba

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
5 vienetai bulvių
0.5 vieneto kopūstų (mažų)
300 gramų kiaulienos faršo
2 vienetai pomidorų
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių trynių
3 šaukštai ryžių (virtų)
1 pundelis krapų
2 žiupsneliai pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį grietinės
2 litrai vandens
šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Maltą mėsą pagardiname druska, pipirais. Į ją įmaišome trynį ir virtus ryžius.

2.
Puode užverdame vandenį. Formuojame kukuliukus ir dedame virti. Nugraibome susidariusias putas.

3.
Daržoves nulupame. Bulves supjaustome stambiais gabalėliais, morką griežinėliais, kopūstą ruoželiais. Daržoves sudedame į puodą, prie kukulių ir verdame apie 20 – 25 min.

4.
Svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais ir pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Pomidorus nublanširuojame (užpilame verdančiu vandeniu) ir nulupame odeles. Juos supjaustome smulkiais gabalėliais. Kai svogūnai suminkštės, suberiame smulkintus pomidorus, pagardiname druska, pipirais ir pakepiname apie pora minučių.

5.
Daržoves supilame į puodą ir sriuba paverdame dar apie 5 min. pilstome į dubenėlius, pagardiname grietine ir smulkintais krapais.




admin · 2022-01-28 21:00 · 583 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt