INGREDIENTAI: 400 gramų kreminės varškės (arba paprastos, pertrintos)
350 gramų vyšnių uogienės
250 gramų biskvitinių pirštelių
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų pieno (gali būti arba sultys)
šiek tiek cukraus pudros
šiek tiek citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Torto dugne patiesiau kepimo popierių, bet galite tiesti ir tvirtesnį pagrindą, kad lengviau galėtumėte jau paruoštą tortą perkelti į tortinę.
2.
Grietinėlę plakiau tol, kol ji pradėjo tirštėti, tada įbėriau cukraus pudros ir dar paplakiau iki visiško tirštumo. Apvertus dubenį grietinėlė neturi prarasti savo formos. Kreminę varškę sumaišiau su grietinėle ir 2 - 3 šaukštus kremo atidėjau torto šonams sutepti.
3.
Į tortinės dugną dėjau damų pirštelius, trumpai pamirkytus piene. Ant viršaus sudėjau paruoštą varškės-grietinėlės kremą. Ant varškės-grietinėlės kremo uždėjau vyšnių uogienės ir vėl dėjau pirštelius, pamirkytus piene, vėl varškę ir vėl uogienę. Sudėjau paskutinį pirštelių sluoksnį ir užtepiau varškės kremo.
4.
Tortą papuošiau ir palikau šaldytuve nakčiai. Po poros valandų nuėmiau torto formos šonus ir sutepiau juos varškės/grietinėlės kremu.