INGREDIENTAI: 250 gramų miltų
2 žiupsneliai cukraus
1 žiupsnelis druskos
150 gramų fermentinio sūrio
150 gramų fetos sūrio
150 gramų krevečių (virtos)
15 gramų šlapių mielių
1 vienetas pomidorų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
3 šaukštai aliejaus
6 šaukštai pomidorų padažo
150 mililitrų vandens
3 šaukštai grietinės
100 gramų alyvuogių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenėlyje susmulkintas mieles supilkite drungną vandenį, suberkite cukrų ir druską.
2.
Maišykite, kol mielės ištirps. Įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite. Mielių ir aliejaus mišinį supilkite į miltus. Išminkius tešlą, pabarstykite ją miltais ir uždenkite rankšluosčiu. Palikite 2 valandoms, kad iškiltų.
3.
Iškočiojus plonai tešlą užtepkite pasiruošto pomidorų padažo ir užbarstykite tarkuoto sūrio.
4.
Dėti pjaustytą fetos sūrį, pjaustytus svogūnus, krevetes, pjaustytą pomidorą, grietinę, žoleles, alyvuoges.
5.
Kepti 10 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.