INGREDIENTAI: 1 kilogramas raudonųjų serbentų
1 kilogramas cukraus
90 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Raudonuosius serbentus nuskabome nuo šakelių ir švariai nuplauname vandeniu.
2.
Suberiame į puodą ir įpilame vandens. Užviriname, o tada nuimame nuo ugnies ir trumpam paliekame pastovėti, kad iš uogų išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Tada perkošiame per sietelį ir gerai išspaudžiame likusi minkštimą.
3.
Įberiame cukraus, išmaišome ir kaitiname ant didelės ugnies vis maišydami. Jei yra putų, nugraibome. Užviriname ir ant mažos ugnies verdame apie 10 minučių.
4.
Karštą džemą iš karto supilstome į švarius stiklainius ir užsukame švariais, sandariais dangteliais.
5.
Šį džemą aš laikau šaldytuve, bet turėtų tikti ir vėsus rūsys ar sandėliukas.