INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių
100 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
50 gramų fermentinio sūrio
30 gramų sviesto (+trupučio formai ištepti)
1 pundelis laiškinių česnakų
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves nuskutame ir supjaustome mandolinos tipo pjaustykle griežinėliais. Jei neturite, pjaustykite itin plonais griežinėliais. Pagardiname druska ir pipirais.
2.
Česnaką pasmulkiname ir sumaišome su sviestu.
3.
Kepimo formą ištepame sviestu. Sudedame bulves į kepimo indą. Ant viršaus sudedame česnakinį sviestą.
4.
Sūrį sutarkuojame, pabarstome bulves. Kiaušinį paplakame su pienu. Šia mase užpilame bulves.
5.
Dedame kepti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę 40 min. Iškepusią užkepėlę pabarstome smulkintais laiškiniais česnakais.