TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-22 06:21
Naminis Napoleono tortas su plikytu kremu ir uogomis
Naminis Napoleono tortas su plikytu kremu ir uogomis

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
Tešlai:
600 gramų kvietinių miltų (naudojau šviesius speltos)
300 gramų sviesto
250 gramų vandens (ledinio)
1 vienetas kiaušinių
15 gramų acto
2 gramai druskos
Kremui:
300 gramų pieno
200 gramų grietinės
200 gramų sviesto
180 gramų balto šokolado
5 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų kvietinių miltų
Pertepimui:
180 gramų aviečių tyrės
30 gramų citrinų sulčių
10 gramų krakmolo

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį berti miltus, druską, dėti šaltą sviestą ir sukapoti peiliu iki kol neliks stambių sviesti gabaliukų. Galima atšaldytą sviestą sutarkuoti tarka, tuomet sumaišyti su miltais iki trupinių arba elektriniu maišytuvu susmulkinti iki šlapio smėlio konsistencijos.

2.
Į dubenį mušti kiaušinį, pilti pieną, vandenį, actą, išplakti ir supilti į miltų masę, suminkyti tešlą tik iki tol, kol neliks sausų miltų, stengtis per daug nešildyti rankomis.

3.
Paruoštą tešlą padalinti į 10 dalių ir padėti į šaldytuvą valandai. Tuomet pabarstyti miltais ir iškočioti lakštą, jį subadyti šakute ir kepti įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 - 12 minučių iki kol švelniai parus. Kai atvės, apipjauti kraštus ir juos palikti kraštams aplipinti arba padaryti papildomą sluoksnį.

4.
Kremui į puodą sudėti trynius, įberti miltų ir šluotele išplakti iki vientisumo, supilti pieną, sudėti grietinę ir tuomet kaitinti ant vidutinės kaitros iki kol užvirs ir sutirštės.

5.
Nukėlus nuo viryklės, paruoštą masę perpilti į dubenį, sudėti šokoladą ir maišyti iki kol ištirps.

6.
Sviestą dėti į dubenį, išplakti iki baltumo ir per tris kartus į sviestą supilti ir įplakti kremą.

7.
Aviečiųpertepimui į prikaistuvį sudėti aviečių tyrę, įberti krakmolo, įpilti citrinos sulčių (jei bijote, kad bus per rūgštu, galite saldinti), kaitinti vis maišant iki kol užvirs ir sutirštės. Po užvirimo užteks pavirti apie porą minučių. Tuomet atšaldyti.

8.
Imti lakštą, dėti apie du šaukštus kremo, paskirstyti per visą plotį, vėl dėti lakštą ir vėl tepti kremu, tuomet padaryti pertepimą su uogų kremu ir taip sluoksniuoti iki kol nebeliks produktų.


Patarimai:

Iš tešlos pavyksta padaryti 11 paplotelių 19 cm skersmens.




admin · 2022-01-27 03:00 · 363 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt