INGREDIENTAI: 500 gramų rikotos sūrio
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu
6 vienetai saulėje džiovintų pomidorų (puselės)
2 šaukštai manų kruopų
1 šaukštelis provanso žolelių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kai kurios rikotos rūšys yra vandeningesnės už kitas, tad, jeigu atidariusios pakuotę matote skysčio, jį nupilkite.
2.
Sūrį smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su rikota. Įmaišykite manus ir prieskonines žoleles. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
3.
Kiaušinius išplakite ir įmaišykite į rikotos mišinį.
4.
Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite kvadratėliais.
5.
Rikotos masę dėkite į sviestu arba aliejumi pateptas apkepėlių formeles, apibarstykite saulėje džiovintais pomidorais.
6.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje: 20 - 30 min, jeigu gaminate mažesnes užkepėles, arba 30 - 40 min, jeigu gaminate didesnes.
7.
Man šios garduolės skaniausios karštos, bet atvėsusiomis mėgautis irgi tinka. Jeigu norite paįdominti, galite į rikotos masę dar įpjaustyti juodų alyvuogių ar vietoje džiovintų prieskoninių žolelių naudoti smulkiai supjaustytas šviežias. Skanaus!