TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Sluoksniuotas obuolių pyragas
Sluoksniuotas obuolių pyragas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
6 vienetai obuolių (nulupti, be sėklų)
3 vienetai kiaušinių
120 mililitrų pieno
100 gramų kvietinių miltų (naudojau pilno grūdo)
6 šaukštai cukraus
30 gramų migdolų (smulkintų)
15 gramų sviesto (tirpinto)
1 šaukštelis cinamono

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje išplakti kiaušinius, cukrų. Supilti tirpintą sviestą ir pieną. Išplakti.

2.
Po truputį suberti miltus, cinamoną ir išmaišyti viską. Tešla turi būti skystoka lyg blynams kepti.

3.
Obuolius supjaustyti labai plonomis skiltelėmis (apie 1 mm storio).

4.
Pusę obuolių sudėti į tešlą ir gerai pamaišyti, kad visi obuoliai iš visų pusių pasidengtų tešla. Tik atsargiai, nesutrupinkite.

5.
Po vieną obuolio skiltelę dėliokite į kepimo formą.

6.
Sudėkite likusius pusę obuolių į tešlos dubenį, irgi apvoliokite. Ir sudėkite į kepimo formą po vieną skiltelę. Dėlioti po vieną reikia todėl, kad tikrai kiekviena skiltelė pasidengtų tešla, ir butų gražūs, ploni sluoksniai.

7.
Jei liko tešlos (turėtų likti keli šaukštai), supilkite ją ant viršaus. Pabarstykite migdolais.

8.
Uždenkite folija ir kepkite 10 - 15 minučių 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Nuimkite foliją ir kepkite dar 40 minučių.

9.
Atvėsinkite pyragą, po to dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį. Pjaustykite aštriu peiliu.




admin · 2022-01-26 12:00 · 343 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt