INGREDIENTAI: šiek tiek aliejaus (kepimui)
Faršui:
1 kilogramas kiaulienos faršo (neriebaus, apie 10 procentų)
400 gramų kopūstų (apytikriai)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (didelio)
1 vienetas kiaušinių
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį baziliko lapelių (smulkintų)
pagal skonį petražolių (smulkintų)
pagal skonį krapų (smulkintų)
Apvoliojimui:
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių
šiek tiek rūkytos paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūną ir kopūstą stambiai sutarkuoti.
2.
Į faršą įmušti kiaušinį, sudėti tarkuotus kopūstus ir svogūną, žalumynus, įspausti česnaką, berti pipirus, druską ir viską gerai išmaišyti, išminkyti.
3.
Atskiroje lėkštėje į džiūvėsėlius įmaišyti šiek tiek rūkytos paprikos miltelių.
4.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir patepti aliejumi.
5.
Iš faršo formuoti šnicelius: drėgnomis rankomis gnybti gabalėlį mėsos masės, tarp delnų formuoti pailgą kotletuką. Iš abiejų pusių apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti į skardą.
6.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.