TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Šniceliai sveikiau - su šviežiais kopūstais ir kepti orkaitėje!
Šniceliai su kopūstais orkaitėje

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Faršui:
1 kilogramas kiaulienos faršo (neriebaus, apie 10 procentų)
400 gramų kopūstų (apytikriai)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (didelio)
1 vienetas kiaušinių
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį baziliko lapelių (smulkintų)
pagal skonį petražolių (smulkintų)
pagal skonį krapų (smulkintų)
Apvoliojimui:
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių
šiek tiek rūkytos paprikos miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūną ir kopūstą stambiai sutarkuoti.

2.
Į faršą įmušti kiaušinį, sudėti tarkuotus kopūstus ir svogūną, žalumynus, įspausti česnaką, berti pipirus, druską ir viską gerai išmaišyti, išminkyti.

3.
Atskiroje lėkštėje į džiūvėsėlius įmaišyti šiek tiek rūkytos paprikos miltelių.

4.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir patepti aliejumi.

5.
Iš faršo formuoti šnicelius: drėgnomis rankomis gnybti gabalėlį mėsos masės, tarp delnų formuoti pailgą kotletuką. Iš abiejų pusių apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti į skardą.

6.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.




admin · 2022-01-25 18:00 · 462 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt