INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulienos sprandinės
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
Apvoliojimui:
pagal poreikį kukurūzų miltų
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
Padažui:
2 vienetai morkų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 sauja šparaginių pupelių
100 mililitrų vandens
2 šaukštai saldžiarūgščio padažo
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas rudojo cukraus
1 šaukštas kukurūzų miltų
1 šaukštas sojos padažo
1 šaukštas pomidorų pastos
1 šaukštelis imbiero (tarkuoto)
1 šlakelis citrinų sulčių
1 šlakelis čili padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sprandinę supjaustome nedideliais kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, paprikos milteliais.
2.
Apvoliojame kukurūzų miltuose ir apkepame aliejuje, kad mėsa gražiai apskrustų.
3.
Morkas supjaustome griežinėliais, svogūną smulkiais kubeliais, šparagines pupeles padaliname į kelias dalis.
4.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Suberiame daržoves ir pakepiname, kol šios šiek tiek suminkštės, tačiau liks traškios. Pabarstome ruduoju cukrumi, pakaitiname, kol jis ištirps. Sudedame pomidorų pastą, čili, saldžiarūgštį ir sojos padažus.
5.
Vandenyje ištirpiname kukurūzų miltus ir supilame į keptuvę, gerai išmaišome. Pakaitiname, kol padažas sutirštės. Įspaudžiame citrinos sulčių. Sudedame kiaulieną. Gerai išmaišome.
6.
Valgome su ryžiais.