INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištienos ketvirčių
3 vienetai morkų
2 vienetai kiaušinių (virtų)
100 mililitrų vištienos sultinio (likusio nuo virtos vištienos ir daržovių, apytikriai, +100 ml želatinai)
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 šaukštas želatinos
3 vienetai lauro lapų (apytikriai)
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį duonos
pagal poreikį vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištieną nuplauti. Morkas, svogūną pasmulkinti į kelias dalis.
2.
Į puodą dėti vištieną, morkas, svogūną, pipirus, lauro lapus, užpilti vandeniu, kad viską šiek tiek apsemtų ir virti apie 1.5 valandos iki kol išvirs. Sultinio neišpilti.
3.
Vištieną atvėsinti, nuimti nuo kaulų. Virtus kiaušinius nulupti.
4.
Į dubenį dėti vištieną, morkas, kiaušinius, įspausti česnako, pagardinti druska ir užpilti 100 - 150 ml išvirto sultinio. Sutrinti elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės
5.
Į puodelį įpilti 100 ml sultinio, suberti želatiną, palaukti kol išbrinks, tuomet ištirpinti garų vonelėje ir supilti į vištienos masę. Išmaišyti.
6.
Į indelį, kuriame norite ruošti užtepėlę, įtiesti maistinę plėvelę ir sudėti vištienos masę. Išlyginti viršų ir dėti kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų.
7.
Tiekiame su duona.