TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Gertautas Tautvydė Ivona Žydrūnė Žydrūnas
Trapus vainikas su daržovių ir riešutų įdaru

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
360 gramų kvietinių miltų (naudojau “Ekstra“)
150 mililitrų alyvuogių aliejaus
100 mililitrų vandens
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
2 vienetai paprikos (nuplautų)
0.5 vieneto cukinijų (nuplautos)
0.5 vieneto brokolių (perlieto verdančiu vandeniu)
10 vienetų alyvuogių
1 sauja žalumynų (rozmarinų, čiobrelių)
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai kedro riešutų
1 šaukštas baltojo balzaminio acto
1 šaukštas klevų sirupo (arba skysto medaus)
0.5 šaukšto druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įdarui pasmulkintas paprikas ir brokolius, juostelėmis supjaustytą cukiniją sudėkite į dubenį, užpilkite ant jų balzaminį actą, aliejų, medų, druską ir viską pamaišykite. Palikite daržoves marinuotis 1- 2 val.

2.
Iš visų tešlos ingredientų suminkykite kamuoliuką, pabarstykite trupučiu miltų ir iškočiokite iki maždaug 0,5 cm storio. Iš jo išpjaustykite vienodo dydžio smailius trikampius (pvz., ilgosios kraštinės po 16 cm). Sudėkite tešlos trikampius ratu ant kepimo popieriaus skardoje. Daržoves ir alyvuoges sudėkite ant šių trikampių arčiau vidurio, užberkite kedrines pinijas, susmulkintų žalumynų, pipirų. Smailiuosius tešlos trikampių kampus užlenkite vidurio link.

3.
Pašaukite į 180 °C orkaitę ir kepkite 25 min., kol tešla ims skrusti.

4.
Kepant tešlos viršų galima keletą kartų patepti likusiu daržovių marinatu. Įdarui taip pat galima naudoti kumpio griežinėlius, sūrį.




admin · 2022-01-24 12:00 · 479 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt