INGREDIENTAI: 800 mililitrų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų cukraus
pagal poreikį uogienės (arba džemo)
0.5 šaukštelio sodos
šiek tiek acto (sodai nugesinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius išsukame su cukrumi.
2.
Sviestą ištirpiname, atvėsiname. Supilame į kiaušinių masę.
3.
Į masę įsijojame miltus, išmaišome.
4.
Sodą nugesiname actu. Supilame į tešlą. Gerai išminkome. Miltų berkite tiek, kol tešla nelips prie rankų ir taps minkšta, bei elastinga.
5.
24 cm skersmens kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Dalį tešlos įtarkuojame. Ant viršaus tepame uogienės sluoksnį. Ant viršaus užtarkuojame likusią tešlą.
6.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.