INGREDIENTAI: 400 gramų jautienos
200 gramų perlinių kruopų
2 vienetai morkų
2 šaukštai pomidorų padažo
2 skiltelės česnako
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
šiek tiek lauro lapų
šiek tiek sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Perlines kruopas užsimerkti iš vakaro ir išvirti pasūdytame vandenyje.
2.
Jautieną supjaustyti kubeliais ar juostelėmis.
3.
Keptuvėje apkepti jautieną, pagardinti prieskoniais: šviežiai maltais pipirais, druska, lauro lapu. Uždengus troškinti apie valandą. Stebėti, kad nepritrūktų drėgmės (vis įpilti vandens ar sultinio).
4.
Morkas supjaustyti kubeliais ir suberti į keptuvę.
5.
Berti raudoną maltą papriką, česnakus (česnakus išspausti arba tiesiog neluptą spūstelėti ir įmesti į keptuvę) ir dar patroškinti apie 30 minučių.
6.
Tuomet berti perlines kruopas, dėti pomidorų padažo, prieskoninių žolelių, jeigu reikia, įpilti šlakelį sultinio, ir dar patroškinti apie 10 minučių. Skanaus!