INGREDIENTAI: Šviesiai tešlai:
1.5 stiklinės miltų
3/4 stiklinės kefyro
3/4 stiklinės cukraus
115 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
Tamsiai tešlai:
1 stiklinė miltų
3/4 stiklinės kefyro
3/4 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės kakavos
115 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
Glajui:
1 stiklinė grietinėlės
285 gramai juodojo šokolado (smulkinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šviesiai tešlai kiaušinius, trynį ir pusę šviesiai tešlai nurodyto kefyro kiekio sumaišykite viename dubenyje ik vientisos masės. Plakimo šluotele arba elektriniu plakikliu sumaišykite kitame dubenyje miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų ir tirpintą sviestą. Tada sumaišykite abu mišinius ir likusi kefyrą iki vientisos masės.
2.
Tamsiai tešlai kiaušinį, trynį ir pusę tamsiai tešlai nurodyto kefyro kiekio sumaišykite viename dubenyje ik vientisos masės. Plakimo šluotele arba elektriniu plakikliu sumaišykite kitame dubenyje miltus, kepimo miltelius, kakavos miltelius, druską, cukrų ir tirpintą sviestą. Tada sumaišykite abu mišinius ir likusi kefyrą iki vientisos masės.
3.
Išklokite kepimo popieriumi 23 cm. apvalia kepimo formą, geriausiai su nuimamais šonais arba dugnu. Šaukštu dėkite tešlą į kepimo indą šachmatų lentos principu - balta, juoda, balta, juoda... analogiškai - šviesi tešla, tamsi tešla, šviesi, tamsi...
4.
Pašaukite pyragą į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę (be ventiliatoriaus) ir kepkite 45 minutes. Medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš pyrago vidurio, gali būti šiek tik šlapias. Išimkite iš orkaitės ir palikite dar 10 minučių pastovėti kepimo formoje. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.
5.
Glajui grietinėlę užvirkite ir užpilkite ant šokolado. Palaukite 2 min., tada išmaišykite iki vientisos, blizgančios masės. Palikite atvėsti ir šiek tiek sustingti. Apliekite pyragą glajumi. Likusi suplakite elektriniu plakikliu iki kreminės konsistencijos. Įdėkite į konditerinį švirkštą arba maišelį ir papuoškite pyragą (nedelskite, nes kremas gan greitai stingsta). Jeigu nenorite puotši glajumi, galite tiesiog apiberti cukraus pudra.