TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Apelsininis keksas
Apelsininis keksas

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
5 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (minkšto)
200 gramų cukraus
125 gramai krakmolo
20 gramų kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
20 gramų riebalų (aliejaus arba sviesto, kepimo formai patepti)
1 šaukštelis kvietinių miltų (kepimo formai pabarstyti)
Sirupui:
4 vienetai apelsinų (sulčių ir žievelės)
125 gramai cukraus
1 vienetas citrinų (sulčių ir žievelės)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Gerai išplakti minkštą sviestą. Suberti paprastą bei vanilinį cukrų ir plakti, kol ištirps. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart išplakti iki vientisos masės.

2.
Atskirame dubenyje miltus sumaišyti su krakmolu, kepimo milteliais ir persijoti.

3.
Apelsinus gerai nuplauti ir nutarkuoti žieveles.

4.
Tada į sviesto masę suberti miltų mišinį, pusę apelsinų žievelių ir šaukštu gerai išmaišyti.

5.
Tešlą dėti į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą 28 cm ilgio kepimo formą.

6.
Kepti 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Iškeptą keksą atvėsinti.

7.
Sirupui supilti į puodą apelsinų ir citrinos sultis, suberti likusias apelsinų bei citrinos žieveles ir cukrų. Gerai išmaišyti ir užvirus ant mažos kaitros, virti apie 15 min, kol nugaros beveik pusė skysčio ir sirupas gerokai sutirštės. Atvėsinti.

8.
Pagaliuku subadyti kekso šonus ir viršų. Pusę sirupo supilti į formą, kurioje kepė pyragas ir į ją vėl įdėti keksą. Likusiu sirupu sulaistyti keksą. Uždengus, palikti nakčiai.




admin · 2022-01-22 18:00 · 372 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt