INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
80 gramų kvietinių miltų
50 gramų sviesto
1 šaukštas cukraus pudros
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių (naudojome Dr. Oetker)
1 šaukštelis vanilinio cukraus (naudojome Dr. Oetker)
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinkite dubenėlyje ir palikite atvėsti.
2.
Viename dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
3.
Kitame dubenyje jiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska labai gerai išplakite iki standžių putų. Supilkite atvėsusį sviestą ir dar kartą lengvai išplakite.
4.
Į kiaušinių plakinį per kelis kartus įsijokite miltų mišinį, kaskar išmaišydami, jog neliktų sausų miltų.
5.
Maždaug 21-23 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą.
6.
Obuolius nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius, puseles supjaustykite plonais griežinėliais ir susmeikite į tešlą.
7.
Pyragą kepkite įkaitintoje iki 180 °C temperatūros orkaitėje apytikriai 40 min. (kepimo režimas viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
8.
Iškeptą pyragą apiberkite cukraus pudra.
Patarimai:
•
Pyragui kepti vietoje obuolių galima naudoti persikus, nektarinus, slyvas.
•
Vietoje vanilinio cukraus, į pyragą galima įmaišyti šaukštelį "Dr. Oetker" vanilės ekstrakto.