TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Nekeptas sausainių tortas su braškėmis ir maskarpone
Nekeptas sausainių tortas su braškėmis ir maskarpone

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
3 pakeliai sausainių (Gaidelis, Selga ar kt.)
500 gramų maskarponės sūrio
500 gramų braškių
300 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų pieno
6 šaukštai cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Maskarponės sūrį išmaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis. Grietinėlę išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į sūrio masę.

2.
Trečdalį braškių atsidėkite torto papuošimui, o likusias braškes supjaustykite kubeliais.

3.
Sausainius po vieną trumpam pamerkite į pieną, jog truputį suminkštėtų. Tada dėliokite sausainių sluoksnį į stačiakampę ar kvadratinę pyrago formą. Ant viršaus tepkite dalį kremo, pabarstykite braškių (jas šaukštu lengvai spustelkite į kremą). Tuomet vėl dėkite sluoksnį sausainių ir vėl tepkite kremo, vėl berkite braškių. Taip darome kol baigsis sausainiai. Paskutinį sausainių sluoksnį tik aptepkite kremu, o braškėmis nebebarstykite. Palikite tortą kelioms valandoms (galima ir per naktį) šaldytuve, jog pastingtų ir skoniai susigertų.

4.
Prieš patiekiant tortą valgytojams, atsidėtas braškes nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite riekelėmis ir išdėliokite ant torto viršaus.




admin · 2022-01-22 06:00 · 365 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt