INGREDIENTAI: 1 vienetas baklažanų (didelis, arba 2 maži)
3 pomidorų
2 šaukštai migdolų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 sauja svogūnų laiškų (supjaustyti)
šiek tiek druskos
Papuošimui:
1 vienetas mėtų (arba bazilikas, lapelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Baklažanus su odelėmis nuplauti ir supjaustyti. Geriausia šiaudeliais ir juos dar per pusę. Galima griežinėliais, bet paskui juos vis tiek teks pasmulkinti. Galima dar palaikyti kažkiek vandenyje, kad dingtų kartumas ir nepajuoduotų. Nuvarvintus suberti į sausą įkaitintą keptuvę ir pakepinti vartant 5 minutes. Tada pabarstyti druska. Pašlakstyti aliejumi ir toliau kepti vartant. Kol baklažanai gerai suminkštės.
2.
Tada toje pačioje keptuvėje paskrudinti šiek tiek susmulkintus migdolus. Kepinau tuščioje keptuvėje – baklažanus jau buvau išėmusi. Pomidorus supjaustyti mažais kubeliais, svogūnų laiškus – smulkiai. Tada viską sudėti į dubenį ir išmaišyti. Paragauti, ar netrūksta druskos. Paprastai jos nebededu – užtenka nuo keptų baklažanų. Suberti pakepintus migdolus. Ir išmaišius beliks serviruoti - į lėkštutes, į taures arba ant juodos ar baltos duonos.
3.
Šį kartą aplink pagrindines salotas pridėjau griežinėliais apkeptų baklažanų, kuriuos galima valgyti atskirai – apkeptus su prieskoniais arba tik pabarsčius druska. Skanaus.