TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-22 11:25
Malta mėsa įdarytos cukinijų statinaitės daržovių pataluose
Malta mėsa įdarytos cukinijų statinaitės daržovių pataluose

Porcijų skaičius: 3


INGREDIENTAI:
1 vienetas cukinijų
4 vienetai pomidorų
1 vienetas baklažanų
1 vienetas saldžiosios paprikos
6 skiltelės česnako
1 vienetas aitriųjų pipirų (apytikriai, pagal skonį)
12 lapelių kalendros
1 šaukštelis prieskonių mišinio
pagal skonį druskos
Faršui:
500 gramų faršo
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių (arba maltų avižinių dribsnių)
Viršui:
150 gramų fermentinio sūrio

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausiai kaičiu puodą su vandeniu ir į verdantį sudedu riekelėmis pjaustytą baklažaną, aitrųjį pipirą ir papriką, jiems pavirus 5 min, ten pat sudedu kryžmai įpjautus pomidorus. Dar 5 min virimo ir daržoves pilu į koštuvą kriauklėje, perlieju šaltu vandeniu.

2.
Cukiniją nulupu, nupjaunu uodegas ir supjaustau į 6 lygias dalis. Kiekvieną gabalą išskaptuoju plonu peiliu ar daržovių skustuku.

3.
Faršą sumaišau su kiaušiniu ir džiūvėsėliais ar kitais sausais priedais.

4.
Pomidorus nulupu ir kartu su kitomis virusiomis daržovėmis sudedu į gilesnį indą, truputį pasūdau, įspaudžiu česnaką ir maisto smulkintuvu sumalu iki vientisos tyrės. Dedu šaukštelį prieskonių mėsai mišinio, juos įmaišau ir padažą pilu į kepimo indą. Renkuosi keramikinį su aukštesniais šonais.

5.
Cukinijas sudedu ant padažo, užmalu truputį druskos ir pipirų.

6.
Faršą padalinu į 6 lygias dalis, suformuoju kamuoliukus ir juos dedu į cukinijos vidų.

7.
Formą dedu į orkaitę, jungiu 180 C ir kepu apie 30 min, tuomet ant kiekvienos statinaitės dedu po riekelę sūrio, kepu dar apie 10 min.

8.
Tiekiu truputį gilesnėje lėkštėje, net ir sriubinėje.




admin · 2022-01-20 06:00 · 486 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt