INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių (geriau kuo mažesnių)
5 vienetai kiaušinių
200 gramų marinuotų agurkų
1 stiklinė šaldytų žirnelių
1 pundelis ridikėlių
2 vienetai agurkų
1 pundelis krapų
Užpilui:
3 šaukštai obuolių acto
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Padažui:
4 šaukštai majonezo
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
1 šlakelis citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves nuskutame.
2.
Kiaušinius ir bulves užkaičiame virti. Jei bulvės nėra labai didelės perpjauname per pusę, jei šiek tiek didesnės padaliname skiltelėmis į 4 dalis.
3.
Žirnelius paverdame 3 min. Tada perliejame šaltu vandeniu, kad išliktų graži, ryški spalva.
4.
Užpilui sumaišome actą, aliejų ir druską.
5.
Ant išvirusių dar šiltų bulvių užpilame bulvių padažą, kad šios sugertų visą skonį.
6.
Ridikėlius ir marinuotus agurkėlius, agurkus supjaustome griežinėliais. Kiaušinius nulupame ir supjaustome skiltelėmis, krapus pasmulkiname.
7.
Padažui sumaišome majonezą, garstyčias ir citrinų sultis.
8.
Į lėkštes dedame bulves, kiaušinius, supjaustytas daržoves, žirnelius. Maišome su padažu ir valgome.