INGREDIENTAI: 1 pundelis iceberg salotų
1 pundelis salotų (lapinės garbanotos )
3 vienetai kiaušinių
2 vienetai pomidorų
150 gramų morkų (virtos, pjaustytos kubeliais)
150 gramų salierų šaknų (virta, pjaustyta kubeliais)
70 gramų vištienos krūtinėlės (virta, pjaustyta kubeliais)
1 pundelis petražolių
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai džiūvėsėlių (malti kvietiniai )
3 šaukštai balzamiko kremo
2 žiupsneliai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Morkų ir saliero šaknies kubelius mėsmale sumalame per stambų sietelį. Sultis truputį nuspaudžiame.
2.
Sumalame virtą vištieną.
3.
Sumaišome morkas, salierus ir vištieną. Įmušame nevirtą kiaušinį ir suberiame džiūvėsėlius. Truputį pasūdome. Permaišome.
4.
Iš masės suformuojame nedidelius kamuoliukus.
5.
Kamuoliukus apkepiname aliejuje, kol gražiai paraus.
6.
Nuvalome salotų lapus ir išskirstome juos. Iškepusius kamuoliukus sudedame ant popierinio rankšluosčio. Atvėsiname.
7.
Kietai išverdame 2 kiaušinius.
8.
Pomidorus nuplauname ir supjaustome dalelėmis.
9.
Salotų lapus suplėšome rankomis ir sudedame į lėkštes.
10.
Ant viršaus sudedame pomidorų gabalėlius ir į keturias dalis supjaustytus kiaušinius.
11.
Vištienos kamuoliukus sudedame ant salotų.
12.
Užpilame salotas balzamiko acto kremu ir apibarstome pjaustytais žalumynais.