TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-22 12:42
Maltos mėsos kukuliai su sūriu
Maltos mėsos kukuliai su sūriu

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
750 gramų maltos mėsos (lygiomis dalimis jautienos ir kiaulienos)
150 gramų mocarela sūrio
2 saujos avižinių dribsnių (maltų)
1 vienetas kiaušinių
70 gramų pieno (apytikriai)
pagal skonį druskos
pagal skonį prieskonių
pagal poreikį aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį suberti avižinius dribsnius, supilti pieną ir palikti brinkti 15 - 20 minučių. Tuomet sudėti mėsą, įmušti kiaušinį, suberti druską, prieskonius ir išmaišyti.

2.
Imti šiek tiek mėsos masės, suformuoti paplotėlį, dėti mocarelos sūrio rutuliuką ir suformuoti kukulį. Taip paruošti visus kukulius. Paruoštus kukulius apvolioti miltuose.

3.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti. Sudėti kukulius ir gerai apkepti iš visų pusių iki kol parus.

4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti apkeptus kukulius.

5.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje 18 minučių.


Patarimai:

Su kokiu padažu tiekti? Padažui į keptuvę sudėti likusius sūrio rutuliukus, įpilti grietinėlės, berti džiovintas petražoles, druską, penkių pipirų mišinį, išmaišyti ir pakaitinti iki kol sūris išsilydys ir masė taps vientisa.




admin · 2022-01-19 15:00 · 347 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt