INGREDIENTAI: 16 vienetų biskvitinių sausainių ("Damų pirštelių")
250 gramų maskarponės sūrio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus
100 mililitrų kavos (stiprios)
2 šaukštai brendžio
Papuošimui:
1 sauja uogų (tinka avietės, braškės, vyšnios ar mėgiami vaisiai)
2 šaukšteliai kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į vidutinio dydžio dubenį sudėti maskarponę ir supilti grietinėlę. Viską plakti mikseriu mažiausiu greičiu, kol ingredientai susimaišys. Kai susimaišo, greitį padidinkite ir pamažu beriant cukrų toliau plakti iki kremas sustandės.
2.
Kavą sumaišyti su brendžiu. Sausainius po vieną konditeriniu teptuku patepti šiuo kavos-brendžio mišiniu (jeigu neturite teptuko, galite kavą supilti į plokštesnį dubenėlį ir jame iš abiejų pusių trumpai pamerkti sausainį, tik labai trumpai, kad nesutižtų) ir dėti po 4 į 2 lėkštutes. Ant sausainių užtepti kremo, ant kremo sudėti dar po 4 pamirkytus sausainius ir užtepti likusį kremą.
3.
Tiramisu skaniausias būna bent 2-3 valandas palaikytas šaldytuve. Bet, jei neturite laiko, labai skanu valgytu ir iškart.
4.
Prieš patiekiant užberti kakavos ir papuošti uogomis ar vaisiais.