INGREDIENTAI: 1 sauja cinamono
140 gramų cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
380 gramų kvietinių miltų
1 žiupsnelis druskos
275 gramai sviesto
2 vienetai kiaušinių
1 sauja pabarstukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į elektrinio plaktuvo indą sudedame kambario temperatūros sviestą, supjaustytą gabalėliais, kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Viską išsukame iki purumo.
2.
Į dubenį persijojame miltus, įmaišome sviesto masę, įberiame druskos. Išminkome tešlą. Tešla turi būti minkšta. Tešlos gabalą įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 1 valandai.
3.
Stalą pabarstome miltais, iškočiojame tešlą iki 4 mm storio. Formele išspaudžiame žvaigždutes.
4.
Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 160 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 – 20 minučių.
5.
Ištraukus iš orkaitės, dar karštus, sausainius pabarstome cinamonu ir tortų puošimo pabarstukais. Paprasta ir skanu.